HTML

Kozmetikusneszesszer

Kozmetikusként természetesen kozmetikáról, szépségápolásról, pattanásos és zsíros bőr ápolásáról valamint egyéb bőrproblémákról, hatóanyagokról és még sok más, a kozmetikához szorosan kapcsolódó témáról lesz szó a blogomban. Ha kérdésed van, esetleg egy témád amiről szívesen olvasnál, ide írhatsz nekem :-D farkasanita.kozmetikus@gmail.com

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Pattanás, akne kezelése

2011.04.16. 17:01 Farkas Anita

A blog elköltözött ide:

neszesszer.onionleaf.com

 

Az akne kialaulásának igazi oka ismeretlen, de van egy rakat tényező ami befolyásolja. 

Ámde az időben elkezdett kezelésekkel nagyon sok kellemetlenségőtl megszabadíthatod magad. Pl. még a mitesszeres állapot szakszerű tisztításával megakadályozod hogy igazi pattanás alakuljon ki, ami tovább fejlődhet egészen a hólyagos állapotig is. Ez már komolyabb hegeket, foltokat hagy maga után.

Nézzük mi történik a kozmetikusnál:

  • Először is, alaposan kikérdez. Allergia, gyógyszerek, kezelés alatt állsz e, látott e már orvos,milyen kozmetikumokat használsz otthon, eddig milyen lépéseket tettél a javulásért, milyen munkahelyen dolgozol (egyes munkahelyi tényezők is aknéhoz vezetnek), stb.

  • Azután diagnosztizál „feltérképezi” az arcod

  • A pontos diagnosztizálás után felállít egy kezelési tervet (érdemes hosszú távon gondolkodni és igénybe is venni ezeket a „kúrákat”, ugyanis egy alkalom nem képes csodákra.

  • Alaposan letisztítja a bőröd arctejjel vagy szappan mentes szappannal

  • Tonizálás után vagy kémiai (aha savas) vagy biológiai (enzimes) bőrradírt fog használni

  • Ezután jöhet a jó kis felpuhítás a jó meleg gőzben, vagy szoktak használni arctermofort is, ami tulajdonképpen egy fűthető maszk. A lényeg hogy a bőröd felpuhul, a pórusaid pedig kitágulnak.

  • És már itt is tartunk, a sokak által rettegett nyomkodásnál. Sokan nem értik, hogy a kozmetikusuk miért használ olyan sokszor tűt. Az csinálja jól, aki inkább megnyitja a pattanás tetejét egy kicsit tűvel, így kisebb lesz a bőr roncsolódása. Valamint a zárt fejű mitesszerek is csak ezzel a módszerrel távolíthatók el, a legkisebb sérülés elkerülése érdekében.

  • Kapsz utána egy alapos fertőtlenítést, sokan manapság már a vió nevezetű ketyerét alkalmazzák. Ez ha ha bőrhöz közelítjük, apró kisüléseket okoz, és közben ózon keletkezik. Az ózon a bőrön tovább „bomlik” O2 molekulára és egy darab oxigén atomra. Ez az oxigén atom az ún. naszcensz oxigén, ami prímán fertőtlenít.

  • Jön még egy jó kis nyugtató, gyulladáscsökkentő valamint összehúzó pakolás. Ez lehet kettő vagy egy lépésben is.

  • Végül az elengedhetetlen hidratálás a megfelelő hatóanyagokkal, hogy regenerálódhasson a meggyötört bőr.

Azt még fontos elmondani, hogy egymáshoz túl közel lévő pattanásokat mitesszereket nem lehet kinyomni. Miközben az egyiket nyomjuk, a másik lobgátja átszakad és a szövetek közé kerül a fertőzött váladék, ami szép dolgokat okoz. Aki otthon nyomkodott már, tudja milyen mikor rosszabb az eredmény mint eredetileg volt.

 

Otthoni ápolás:

Reggel és este alapos tisztítás, arctejjel vagy szappan mentes szappannal. A hagyományos szappanok túlságosan szárítják a bőrt, ezzel szintén a faggyúmirigyek aktivitását fokozzuk. Ez miatt nem célszerű nagyon alkoholos készítményeket sem alkalmazni.

Fontos a hidratálókrém használata pont a kiszáradás megakadályozására és persze tele van mindenféle bőrödnek finom anyaggal. Legalábbis a jobbik esetben. Ha rosszul választasz, ellenkező hatást váltasz ki vele. Pl. ránctalanítani is szeretnél, mert már abban a korban vagy, 30 fölött és beválasztasz egy hormonos krémet, az ugye mint már kitárgyaltuk veszélyes lehet. Vagy ott vannak a kőolajszármazékkal telenyomott krémek amik eltömítik a pórusokat, vagy nem megfelelő zsíranyagot tartalmazó krémet választasz, vagy..... Naszóval megfelelő legyen a krém.

Helyileg fertőtlenítő, szárító készítményeket választhatsz még.

 

Vény nélkül kapható akne ellenes szerek:

  • Aknefug-oxid

  • Akneroxid

  • Alksebor

  • Lubexyl szuszpenzió

Belsőleges kezelésre három gyógyszercsoport létezik:

  • A-vitamin származékok (Roaccutan, isotretinoin-ratiopharm)

  • hormonok (fogamzásgátlók, de nem mindegy milyen!)

  • antibiotikumok

Az antibiotikumok csökkentik a gyulladást és a baktériumok számát.

A férfi típusú hormonok ellensúlyozására ösztrogén típusú hormonokat szoktak felírni, ezek csökkentik a faggyútermelést, mellé helyi kezelés szükséges.

A retinoid hatóanyagok természetes A-vitamin származékok. Szigorú orvosi felügyelet szükséges a szedése alatt. A kúra alatt és után az esetleges mellékhatásokat vérvizsgálattal lehet kiszűrni. Mellé fogamzásgátlót kell szedni, vigyázni kell a teherbeeséssel, súlyosan magzatkárosító hatású.

Jelentősen csökkenti a baktériumszámot, a faggyúmirigyek faggyútermelését, a gyulladást és a mitesszerek kialakulását.

 

Ezeken kívül hatékony kezelések:

  • mikrodermabrázió
  • lézeres kezelések
  • AHA-savas kúrák

 

Szólj hozzá!

Címkék: ellenes gyógyszerek hormonok pattanás ápolás otthoni szerek acne akne

A bejegyzés trackback címe:

https://kozmetikusneszesszer.blog.hu/api/trackback/id/tr122831382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása