HTML

Kozmetikusneszesszer

Kozmetikusként természetesen kozmetikáról, szépségápolásról, pattanásos és zsíros bőr ápolásáról valamint egyéb bőrproblémákról, hatóanyagokról és még sok más, a kozmetikához szorosan kapcsolódó témáról lesz szó a blogomban. Ha kérdésed van, esetleg egy témád amiről szívesen olvasnál, ide írhatsz nekem :-D farkasanita.kozmetikus@gmail.com

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Fényvédelem, napozás 2.

2011.05.06. 00:08 Farkas Anita

A blog elköltözött ide:

 

neszesszer.onionleaf.com 

 

 

Az oldalam elköltöztettem, az új bejegyzéseimet már itt találjátok meg: Neszesszer

 

A napozási szezon kezdete előtt sokan nem is gondolnak már a kozmetikai kezelésekre, legyintve hogy ugyanmár, a nap majd megoldja a problémákat. Lebarnulunk, a foltok kevésbé látszódnak, a pattanások is leszáradnak. Esetleg egy gyantázás jól jöhet.

Ez csak hellyel-közzel igaz. Hasonlítsd csak össze egy egyenletesen lebarnult bőrt egy foltossal. Illetve a pattanások valóban leszáradnak, de... Miközben napozunk, a bőrünk hogy védje sejtjei örökítőanyagát, melanint (pigmentet) termel. Ettől lesz napbarnított színünk. A meglévő foltok tovább sötétednek, nem egyenlítődnek ki a színek.

A faggyúmirigyek kevesebb faggyút, a verejtékmirigyek több verejtéket termelnek. Mindez nem elég a hidratáció megtartásához mert a napozás miatt nagy a láthatatlan vízleadás. A bőr kiszárad, dehidratálódik. A meglévő mitesszerek pedig még jobban belesülnek a bőrbe, késöbbi kitisztításuk nehezebb, nagyobb mértékű roncsolást okozhat mint mondjuk napozás előtt.

A napfény a hám legalsó rétegének sejtjeit fokozottabb munkára ösztönzi, gyorsabb az elszarusodás, viszont az elszarusodott réteg leválása már marad az eredeti tempónál. A hám legkülső rétege a keratin réteg megvastagodik.

Tehát amit tehetünk mindezek megelőzésére:

  1. Kezdésnek egy alapos bőrradírozás

  2. A bőrtípusodnak megfelelő hidratálás kívülről és

  3. Belülről

  4. A napozás megkezdése előtt két-három héttel érdemes fogyasztani béta-karotinban gazdag zöldség-, gyümölcsféléket. Pl. sárgarépa vagy ma már kapható tabletta formájában is

  5. A napozás megkezdése előtt egy alapos nyomkodásos bőrtisztítás kozmetikusoddal, legalább 2 de inkább 3 héttel a napozás előtt a problémák jellegétől függően

  6. Szerezd be a megfelelő napvédődet, és napozás utáni hidratálódat

  7. TARTSD BE A FOKOZATOSSÁG ÉS MÉRTÉKLETESSÉG ELVÉT

Fokozatosság és mértékletesség elve

A károsodások elkerülésére ill. minimalizására fokozatosan kezdj napozni. A korán megkezdett napozással szép egyenletes barnára süttetheted magad. Kezdd az első napon nagyjából 10 perccel (érzékenyebb bőrűek akár 5 percel), és ezt az időtartamot növelheted napi 10 perccel. A lényeg hogy lassan, fokozatosan. Napi másfél óránál többet ne napozzunk, mert akkor előtérbe kerülnek a nap káros hatásai. Ezt az időt is megfelelő védelemmel ellátva tölthetjük a napon.

A pigmentek a bőr felszínén kb. 14 napig maradnak csak meg, ezért csak óvatosan a radírozással. (Ezért is jó, ha folyamatosan figyelünk a hidratációra és a fokozatosság elvére, így kicsit kevésbé lesz szükség a radírra mint mikor egy hét alatt felégetjük magunkat, azután méretes darabokban foltosra lehámlunk)

A folyamatos hidratálás segítségével a pigmentek leválását lassítjuk.

Ebben segítségünkre lehetnek a különböző hidratáló kozmetikai kezelések. Érdemes, ha a pénztárcánk engedi, hidratáló ampullák használatát kérni.

Napozás előtt a kozmetikai kezelésnél egy enzimes peeling alaposan és egyenletesebben oldja az elszarusodott réteget, mint egy mechanikai radír és az eredmény puha, hidratált arcbőr.

 

1 komment

Címkék: mértékletesség hidratálás kozmetikus napozás barnulás fokozatosság melanin

A bejegyzés trackback címe:

https://kozmetikusneszesszer.blog.hu/api/trackback/id/tr912881166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lukrécia80 · http://kozmetikusszalon.hu 2012.05.09. 22:19:44

Azt hallottam, hogy a naptejekben található anyag igazából káros a szervezetre, csak még mindig kevésbé, mint az uv sugárzás. Ez mennyire igaz és milyen alternatívák léteznek még?
süti beállítások módosítása