A blog elköltözött ide:
neszesszer.onionleaf.com
Vége a sötét téli hónapoknak. A nappalok egyre hosszabbak, és mától kitört a tavasz. Aki még nem kezdte bőrét felkészíteni a napsütésre, itt az ideje hogy belevágjon. Bőrünk igényli és meghálálja tördésünket.
A ragyogó tavaszi fényözön testünkre-lelkünkre pozitív hatással van. Ám a túlzott uv sugárzásról ez már nem mondható el. Menjünk ki a szabad levegőre sétáljunk, mozogjunk minél többet, de a fényvédelemről nem árt gondoskodni egy jó kis hidratáló krémmel, fényvédőkrémmel, ugyanis a bőr ráncosodásra való hajlama meglepően kismértékű a napsugárzás okozta károkkal, ráncosodással szemben.
A hámlasztó kúrákat jó esetben mostanra abbahagytátok, ugyanis a koptatás fényérzékenyebbé teszi bőrünket, nagyobb eséllyel alakulnak ki a pigmentfoltok. Amennyiben még nincs vége a kúrának, fényvédő krémet ajánlatos felkenni, mielött kimennénk a szabadba, a párducminta arcbőrön nem divatos :-)
A napsütésre belülről is felkészítheted bőröd. A gyártók ezeregy -féle tablettát, gyógykészítményt javasolnak erre a célra- ezek általában béta karotint, C-, és E-vitamint, szelént, folsavat, B2-vitamint, niacint is tartalmaz-, de zöldség-gyümölcs fogyasztással, frissen facsart levekkel kitűnő eredményeket érhetünk el. Naponta igyál sárgarépa levet, a benne lévő karotin segít hogy szebben-gyorsabban legyen aranybarna a bőröd. A gyógyszerkúra általában a napozás/nyaralás elött két-három héttel kezdődik, és annak végéig tart.
Ideje nekilátni egy szuper méregtelenítésnek, ezzel felfrissülünk, és a narancsbőrünk sem biztos hogy túléli, de legalábbis javítani fog rajta amitől közérzetünk megint csak virágoskertben találja magát.
Kozmetikusunkat keressük fel, kérjük segítségét a megfelelő kozmetikumok kiválasztásában hiszen az egyik legnagyobb kárt bőrünknek azzal okozhatjuk, ha a nem megfelelő kencékkel zaklatjuk.
Végül élelmiszerek, amik tartalmazzák amit a fent említett bogyó is
- szelén: hús, hal, rákféle, kenyér, tej, kókuszdió, uborka
- E-vitamin: őszibarack, mangó, kukoricaolaj, földimogyoró, mandula, mogyoró, napraforgómag, vaj
- C-vitamin: grapefruit, citrom, narancs, eper, papaya, zöldpaprika, mandarin, málna, burgonya
- Beta-karotin: sárga- és narancssárga zöldségekben. sárgarépa, tök, sárgabarack, dinnye, spenót, brokkoli, saláta
Ne feledjük feltenni napszemüvegünket (természetesen megfelelő UV védelemmel ellátott), ha erős a napsütés mielött utcára megyünk. Szemünknek is szüksége van a védelemre.
Farkas Anita (Kozmetikus Anita :-D)