HTML

Kozmetikusneszesszer

Kozmetikusként természetesen kozmetikáról, szépségápolásról, pattanásos és zsíros bőr ápolásáról valamint egyéb bőrproblémákról, hatóanyagokról és még sok más, a kozmetikához szorosan kapcsolódó témáról lesz szó a blogomban. Ha kérdésed van, esetleg egy témád amiről szívesen olvasnál, ide írhatsz nekem :-D farkasanita.kozmetikus@gmail.com

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Tavasz tavasz illatos, bőrünk fényre szomjazott-tavaszi szépségápolás

2011.03.14. 08:33 Farkas Anita

A blog elköltözött ide: 

neszesszer.onionleaf.com

 

 

Vége a sötét téli hónapoknak. A nappalok egyre hosszabbak, és mától kitört a tavasz. Aki még nem kezdte bőrét felkészíteni a napsütésre, itt az ideje hogy belevágjon. Bőrünk igényli és meghálálja tördésünket.

imgres.jpg

 

A ragyogó tavaszi fényözön testünkre-lelkünkre pozitív hatással van. Ám a túlzott uv sugárzásról ez már nem mondható el. Menjünk ki a szabad levegőre sétáljunk, mozogjunk minél többet, de a fényvédelemről nem árt gondoskodni egy jó kis hidratáló krémmel, fényvédőkrémmel, ugyanis a bőr ráncosodásra való hajlama meglepően kismértékű a napsugárzás okozta károkkal, ráncosodással szemben.

A hámlasztó kúrákat jó esetben mostanra abbahagytátok, ugyanis a koptatás fényérzékenyebbé teszi bőrünket, nagyobb eséllyel alakulnak ki a pigmentfoltok. Amennyiben még nincs vége a kúrának, fényvédő krémet ajánlatos felkenni, mielött kimennénk a szabadba, a párducminta arcbőrön nem divatos :-)

A napsütésre belülről is felkészítheted bőröd. A gyártók ezeregy -féle tablettát, gyógykészítményt javasolnak erre a célra- ezek általában béta karotint, C-, és E-vitamint, szelént, folsavat, B2-vitamint, niacint is tartalmaz-, de zöldség-gyümölcs fogyasztással, frissen facsart levekkel kitűnő eredményeket érhetünk el. Naponta igyál sárgarépa levet, a benne lévő karotin segít hogy szebben-gyorsabban legyen aranybarna a bőröd. A gyógyszerkúra általában a napozás/nyaralás elött két-három héttel kezdődik, és annak végéig tart.

Ideje nekilátni egy szuper méregtelenítésnek, ezzel felfrissülünk, és a narancsbőrünk sem biztos hogy túléli, de legalábbis javítani fog rajta amitől közérzetünk megint csak virágoskertben találja magát.

Kozmetikusunkat keressük fel, kérjük segítségét a megfelelő kozmetikumok kiválasztásában hiszen az egyik legnagyobb kárt bőrünknek azzal okozhatjuk, ha a nem megfelelő kencékkel zaklatjuk.

Végül élelmiszerek, amik tartalmazzák amit a fent említett bogyó is

 

    • szelén: hús, hal, rákféle, kenyér, tej, kókuszdió, uborka
    • E-vitamin: őszibarack, mangó, kukoricaolaj, földimogyoró, mandula, mogyoró, napraforgómag, vaj
    • C-vitamin: grapefruit, citrom, narancs, eper, papaya, zöldpaprika, mandarin, málna, burgonya
    • Beta-karotin: sárga- és narancssárga zöldségekben. sárgarépa, tök, sárgabarack, dinnye, spenót, brokkoli, saláta

 

 Ne feledjük feltenni napszemüvegünket (természetesen megfelelő UV védelemmel ellátott), ha erős a napsütés mielött utcára megyünk. Szemünknek is szüksége van a védelemre.

 Farkas Anita (Kozmetikus Anita :-D)

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: vitaminok napsütés kozmetikus barnító fényvédelem

A bejegyzés trackback címe:

https://kozmetikusneszesszer.blog.hu/api/trackback/id/tr302737443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása