HTML

Kozmetikusneszesszer

Kozmetikusként természetesen kozmetikáról, szépségápolásról, pattanásos és zsíros bőr ápolásáról valamint egyéb bőrproblémákról, hatóanyagokról és még sok más, a kozmetikához szorosan kapcsolódó témáról lesz szó a blogomban. Ha kérdésed van, esetleg egy témád amiről szívesen olvasnál, ide írhatsz nekem :-D farkasanita.kozmetikus@gmail.com

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Hogyan hatnak a barnító tabletták?

2011.05.15. 11:33 Farkas Anita

A blog elköltözött ide:

neszesszer.onionleaf.com

 

 

Egészséges barnaság UV sugarak és önbarnító kenceficék nélkül valóban lehetséges? A gyártók  azt ígérik, igen.

Ühüm. Láttátok már mi a fő hatóanyaga ezeknek a barnító tablettáknak? Béta-karotin, valamint vitaminok, esetleg szelén.

A béta-karotin sárgás színű festékanyag nagy mennyiségben, huzamosabb ideig szedve, valóban „barnítja” a bőrt, mivel lerakódik a bőr hámrétegében. Az már más kérdés, hogy a barna inkább narancsosabb árnyalatát eredményezi, és nem mondhatni hogy napsütötte árnyalat érhető el.

Viszont!

Köztudottan a béta-karotin az egészséges barnulás legfőbb segítője. Azzal hogy kismértékben lerakódik a bőrben , egyfajta fizikai UV szűrőként működik. Valamint a napozás során keletkező szabadgyökök ellen véd. A sejtkárosodás mértékét csökkenti, a nap károsító hatását ellensúlyozza bizonyos mértékig.

A béta-karotin mellett jó ha a barnító készítmény tartalmaz egyéb antioxidánsokat, melyek így

szinergetikusan, azaz egymás hatását kiegészítve, felerősítve hatnak mint szabad gyökfogók.

 

 A lényeg (szerintem): mint belső barnító nem sokat érnek a barnító tabletták, de napozáshoz fantasztikusan jó teszel bőröddel ha nyaralás előtt két-három héttel elkezded szedni, vagy karotinban gazdag gyümölcsök fogyasztásával felturbózod szervezeted védekezését a nap káros hatásai ellen.

 

Szólj hozzá!

Címkék: barnítótabletták

A bejegyzés trackback címe:

https://kozmetikusneszesszer.blog.hu/api/trackback/id/tr892905030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása