HTML

Kozmetikusneszesszer

Kozmetikusként természetesen kozmetikáról, szépségápolásról, pattanásos és zsíros bőr ápolásáról valamint egyéb bőrproblémákról, hatóanyagokról és még sok más, a kozmetikához szorosan kapcsolódó témáról lesz szó a blogomban. Ha kérdésed van, esetleg egy témád amiről szívesen olvasnál, ide írhatsz nekem :-D farkasanita.kozmetikus@gmail.com

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Bőröd kedvencei-hialuronsav

2011.05.12. 14:00 Farkas Anita

A blog elköltözött ide:

neszesszer.onionleaf.com

 

Hialuronsav- hyaluronic acid 

Reklámok közkedvelt slágere, laborokból előcsiribízve.

Valójában te is termeled mindennapi életed során, illetve az állatvilágban megtalálható nagy molekulájú poliszacharid. A hialuronsavat maga a bőr termeli a dermisben (irhában) a kötőszöveti sejteken vagy a fibroblastokon keresztül.

Kakastaréjból, baktériumokból vagy növényekből nyerik ki. A kakastaréjból kivont hialuronsav kis mennyiségben a legnagyobb elővigyázatosság mellett is madár eredetű fehérjékkel szennyeződhet, ami az arra érzékeny egyéneknél allergiát válthat ki. Így a baktérium tenyészetből és növényekből származó előnyben részesül.

Hihetetlen mekkora mennyiségű vizet képes megkötni egyetlen hialuronsav molekula, a szivacs hasonlat sehol nincs szóval mondom a tudományost: saját tömegénél akár 1000x több vizet. Ezzel biztosítja a szövetek rugalmasságát, térkitöltését.

A hialuronidáz enzim munkájának eredményeként (az idő előrehaladtával) a hialuronsav csökkenése a kötőszövet volumenének csökkenését jelenti egyben, amely eredményeként megjelennek a felszíni, majd később a mélyebb ráncok.

Neki köszönhető a bőr és a szövetek hidratáltsága, valamint az ízületi folyadékok viszkozitása. Ezzel együtt pedig az ízületek rugalmassága, mozgékonysága mivel megakadályozza a súrlódást, kopást.(Lehet, nekem is ez a bajom? :-D)

Széles körben felhasználják előnyös tulajdonságait. Pl. szemműtétekhez szükséges viszkoelasztikus folyadékokban, ortopédiai betegségek gyógyítására viszkózus termékekben. Újabban a fogászat is felfigyelt hatékonyságára. Szedhető belsőleg, tabletta formájában, illetve a kozmetikai ipar sokféle formában piacra dobta bőrünk kenegetésére. A plasztikai sebészet pedig előnyben részesíti pl. a kollagénnel szemben, mert stabilabb molekula és sokkal kevésbé allergizál.

A hialuronsav nagy molekulatömegű anyag, vízzel találkozva gélt képez mely finoman bevonja a bőrfelszínt és ezzel optikailag simábbnak, fiatalabbnak mutatja. Viszont a mélyebb rétegekbe való bejuttatása sem ördöngösség ma már, csak módosított szerkezetű hialuronsav molekula szükséges hozzá (nano méretű), melyet még ultrahanggal is ösztökélhetünk kicsit. Kozmetikai kezeléseknél jó minőségű ampullákkal ez már elérhető mindenki számára.

A hialuronsav hatásai a bőrre: remek sebgyógyító (tényleg látványos), fokozza a bőrlégzést, rugalmasító, ránctalanító, öregedést késleltető, anyagcsere fokozó hatású. Újabb kutatások szerint az elöbb felsoroltak mellé pluszban jön hogy antioxidáns és antibakteriális hatással rendelkezik.

Hmm. Én is szeretem.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: enzim kozmetika hialuronsav hialuronidáz

A bejegyzés trackback címe:

https://kozmetikusneszesszer.blog.hu/api/trackback/id/tr52897190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása