HTML

Kozmetikusneszesszer

Kozmetikusként természetesen kozmetikáról, szépségápolásról, pattanásos és zsíros bőr ápolásáról valamint egyéb bőrproblémákról, hatóanyagokról és még sok más, a kozmetikához szorosan kapcsolódó témáról lesz szó a blogomban. Ha kérdésed van, esetleg egy témád amiről szívesen olvasnál, ide írhatsz nekem :-D farkasanita.kozmetikus@gmail.com

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Bőröd kedvencei-Aloe Vera

2011.05.08. 10:52 Farkas Anita

A blog elköltözött ide:

neszesszer.onionleaf.com

 

Aloe vera

Kozmetikai felhasználásra az igazi aloénak, vagyis az aloe verának van helyfoglalása.

Nem hiába népszerű alapanyag, már három és fél ezer évvel ezelőttről vannak feljegyzések felhasználásáról. Azóta is külső, belső orvoslásra és szépségápolásra használják, háborúk törtek ki miatta.

A leghasznosabb tulajdonságai a sanyarú sivatagi körülmények között nevelkedett aloénak van. A szárazság miatt a túlélésért az ásványi anyagokban gazdag sivatagi talajban nagyon mélyre kell a nedvességért nyújtóznia. Csak rendkívüli szívósságuknak köszönhetik életben maradásukat, hiszen sokszor egy év is eltelik két esőzés között.

Az aloe vera gazda vitaminokban (A-, B1-, B2-, B3-, B6-, B9-, B12-, C-, E-vitamin, kolin), ásványi anyagokban, mono- és poliszacharidokban, esszenciális és szekunder aminosavakban, van még benne enzimek, lignin szaponin, antrakinon.

Herpeszek, égések, hegek, rozácea, psoriasis, gombák, és ekcémák kezelésére használják a bőrgyógyászat terén.

A növény tartalmaz még olyan természetes anyagokat, amelyek az UV sugarakat megszűrik, tehát természetes fényvédőként is szerepel a kozmetikumokban.

Szuper hidratáló, nyugtató, gyulladáscsökkentő, baktericid, sebgyógyító, fényvédő hatású. Védi a bőrt, fokozza a kollagénszintézist, a vérkeringést, az anyagcserét, csíraölő és sejtregeneráló hatású.

Négyszer gyorsabban jut be a bőrbe, mint a víz, és mind a hét szintre képes eljuttatni hatóanyagait (a hám öt rétege, irha, bőralja).

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: aloe hatóanyagok

A bejegyzés trackback címe:

https://kozmetikusneszesszer.blog.hu/api/trackback/id/tr72886757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása