HTML

Kozmetikusneszesszer

Kozmetikusként természetesen kozmetikáról, szépségápolásról, pattanásos és zsíros bőr ápolásáról valamint egyéb bőrproblémákról, hatóanyagokról és még sok más, a kozmetikához szorosan kapcsolódó témáról lesz szó a blogomban. Ha kérdésed van, esetleg egy témád amiről szívesen olvasnál, ide írhatsz nekem :-D farkasanita.kozmetikus@gmail.com

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Pigmentfoltok, májfoltok, szeplők

2011.05.31. 20:50 Farkas Anita

A blog elköltözött ide:

neszesszer.onionleaf.com

 

Te is tele vagy mindenféle pöttyökkel, foltokkal ami egész pofás kis ábrázatot adna egy vadmacseknak mondjuk? Te is vadmacsek vagy? Én időről időre igen sajna :-D

Az meg egyenesen katasztrófa volt mikor annak idején a szétbarmolt pattanások helyét próbáltam a legkülönfélébb módon takargatni (lehajtott fej, sunnyogás). (Bár jobban belegondolva az már a jobbik helyzet volt, mert a pattanásos korszak az volt az igazi "nemfelejtemélmény".

Szóval, mivel láttam hogy többeket érdekel a bőrfehérítés témaköre, gondoltam alaposabban nekiugrok és körbejárom hátha jól jön az infó sokaknak.

A bőrön lévő foltjainka alapvetően két csoportba sorolhatjuk aszerint milyen is a bőrfesték tartalma. Eszerint lehet:

  • hiperpigmentált (túlfestékezett) és
  • hipopigmentált (fehér)

Mi most a hiperpigmentációval foglalkozunk amit pigmentfoltokként szoktak emlegetni. Megnézzük milyen fajtái vannak, nagyjából miről ismered fel, mi lehet a foltocskák világrajövetelének a háttérben és a lehetséges megoldásokat is megnézzük.

Foltok a bőrön lehetnek:

  • szeplők
  • májfoltok (chloasma)
  • sérülések helyén kialakuló foltok
  • bőrfertőzések helyén kialakuló pigmentfoltok
  • vegyi anyagok miatt kialakuló foltok 
  • illetve egyes belbetegségek miatt is elszíneződhet a bőr

A nap ultraviola sugarai (UV) szinte mindegyik esetben aktívan közrejátszik hogy keresztbe tegyen nekünk. De vannak olyan esetek is, mikor nincs szükség a közreműködésére sajnos, anélkül is megy minden a maga útján. 

Szeplő

A szeplő az arra hajlamosaknál akár az egész testre kiterjedően előforduló kis foltocskák halmaza lehet, de a legtöbbször az orra, és a mellette lévő területre korlátozódik. Fiatal korban. Ezek a fiatalkori szeplők. Már az első tavaszi napsugarak kicsalogatják öket a bőrödre. Ha el akarod kerülni, már akár februárban elkezdheted a fényvédő használatát.

Időskori szeplő

Idős korban az arcon, kézfejen és alkaron láthatók a jellegzetes foltok. Sötétebb barna mint a fiatalkori, és a felülete finoman ráncolódik. A kozmetikai kezelések sajnos nem terjednek ki ezek felszámolására, mivel nem a megszokott módon alakul ki. A lipofuszcin felhalmozódik a szervezetben  (idegrenszer, máj, szív), és ennek következményeként alakulnak ki az időskori foltok.

 

Májfoltok

A májfoltok kialakulásának általában valamiféle belső oka van, ezért érdemes egy kivizsgálást kikönyörögni a dokinknál. A következő problémák lehetnek:

  • méh (általában az arc középső területén) és 
  • petefészek (állkapcson)
  • máj
  • epe
  • idegrendszeri problémák
  • hormonproblémák (pl. mellékvesekéreg zavara)
  • fogamzásgátló
  • egyes gyógyszerek fényérzékenyítenek, pl. Roacuttan
  • terhesség :-D nem mondanám épp problémának csak a kialakult foltra gondolok 

Vegyi hatások

Például sokaknál látni, hogy a nyakukon a fül közelében van foltjuk, ez símán lehet a parfümtől amit használnak. A bergamott olaj kifejezetten fényérzékenyít. Egyes kozmetikai készítmények. Nemritka a gyógyszerek miatt kialakuló fényérzékenység sem.

 

 

A következő bejegyzésben írok a bőrfesték kialakulásáról, és annak megelőzéséről illetve a már kialakult festék halványításáról, bőrfehérítésről.

Addig is fel a fejjel. Még pöttyösen is gyönyörű vagy, mert nő vagy :-)

Ha tetszett a bejegyzés, klikkelj eggyet a tetszik gombra és ha úgy gondolod valakinek szüksége van rá, a megosztás gombra is :-)

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: időskori májfolt szeplő pigmentfolt bőrfehérítés

A bejegyzés trackback címe:

https://kozmetikusneszesszer.blog.hu/api/trackback/id/tr582946832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása