HTML

Kozmetikusneszesszer

Kozmetikusként természetesen kozmetikáról, szépségápolásról, pattanásos és zsíros bőr ápolásáról valamint egyéb bőrproblémákról, hatóanyagokról és még sok más, a kozmetikához szorosan kapcsolódó témáról lesz szó a blogomban. Ha kérdésed van, esetleg egy témád amiről szívesen olvasnál, ide írhatsz nekem :-D farkasanita.kozmetikus@gmail.com

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Zsírhiányos bőr-alipikus bőr

2011.04.07. 16:24 Farkas Anita

A blog elköltözött ide:

neszesszer.onionleaf.com

 

Amilyen problémákat okoz a faggyúmirigyek túlműködése, pont olyan kellemetlen lehet az alulműködésük is.

Mint a neve is mutatja, zsírhiányos bőrnél az egyik alapvető probléma a kevés faggyútermelés. 

Normál esetben az elszarusodás során (mikor a sejtek folyamatosan lentről kifelé, a külső környezet felé haladnak és átalakulnak), keletkeznek úgy nevezett viasszerű anyagok és vízmegkötő faktorok. Ezekből, valamint a faggyúmirigy és a verejtékmirigyek váladékából alakul ki bőrünk elsődleges védelme, a bőrfelszíni lipid. 

Zsírhiányos bőrnél a viasszerű anyagok és a vízmegkötő faktorok kialakulása valamint a faggyútermelődés gátolt, tehát a bőrfelszíni emulzió tökéletlen, kisebb a bőr védelme.

Beszélhetünk mérsékelten zsírhiányos és fokozottan zsírhiányos bőrről.

Jellemzőik:

Mérsékelten zsírhiányos

Matt fényű, az orr hajlataiban legfeljebb egy-két comedó (miteszer). Nagyon finoman, púderszerűen hámlik, pórusai zártak, kissé érdes a tapintása. Hűvös, szeles időben hajlamos a kipirosodásra. Rugalmassága megfelelő. (Mélyrétegi vízhiánynál nem rugalmas, inkább "nyúlós" a bőr)

Fokozottan zsírhiányos

Matt fényű, miteszer nem található rajta. Hámlik, pórusai zártak, érdes a tapintása. Nagyon érzékeny időjárási viszontagságokra, már az érintésre is bőrpírral válaszol.

Ezeket a bőröket érdemes kozmetikussal rendszeresen nyugtató, gyulladáscsökkentő, zsírozó hatóanyagokkal masszíroztatni, jó eredményeket lehet elérni az ultrahang kezelésekkel. 

A szappanokat kerülni kell inkább arctejjel, lemosó krémekkel olajokkal tisztítsák arcukat. Tonikoknál kerülni kell az alkoholtartalmat szárító hatása miatt. Figyelni kell az évszakváltozásokra, hűvös szeles időben érdemes tartalmasabb krémet használni.

Belsőleg érdemes a táplálkozást kiegészíteni ligetszépe olajjal, fürdővízbe pedig szintén tehetünk ápoló, tápláló olajokat.

 

Szólj hozzá!

Címkék: bőr zsírhiányos

A bejegyzés trackback címe:

https://kozmetikusneszesszer.blog.hu/api/trackback/id/tr832807507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása