HTML

Kozmetikusneszesszer

Kozmetikusként természetesen kozmetikáról, szépségápolásról, pattanásos és zsíros bőr ápolásáról valamint egyéb bőrproblémákról, hatóanyagokról és még sok más, a kozmetikához szorosan kapcsolódó témáról lesz szó a blogomban. Ha kérdésed van, esetleg egy témád amiről szívesen olvasnál, ide írhatsz nekem :-D farkasanita.kozmetikus@gmail.com

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Teafaolajjal a pattanás ellen

2011.04.03. 19:53 Farkas Anita

A blog elköltözött ide:

neszesszer.onionleaf.com

Fantasztikus cucc, bár már olvastam érdekes értetlenkedéseket vele kapcsolatban. Az illető mint olyan nagyon sokan közülünk, este felvette a harcot a frissen kinőtt pattanásával. Reggel meglátva magát a tükörben menten elöntötte a pulykaméreg, kis híján a földhöz csapta az első osztályú teafaolajat a fürdőben, mikor meglátta ékeskedő dudorját. 

Ne várjatok csodákat lányok, fiúk. Azt a puklit még a Tündér keresztanya sem fogja egy éjszaka alatt lecsiribízni. Ha már masszívan odakötött, első számú szabály: türelem, rózsát terem- ill. dudor mentesít.

Ajánlott recept: naponta többször a puklit tömény, 100%-os tisztaságú, jó minőségű teafaolajjal ecsetelni. Ezt a legtakarékosabban úgy teheted meg, ha a tisztára mosott ujjadat az üvegcse szájára szorítod, majd a teafás ujjaddal bekened amit kell. Másik verzió a fültisztító pálcika, vagy vattapamacs-bár ezek nem épp takarékosak. 

Dudor megelőzésre hígítva is használhatod, ioncserélt vagy desztillált vízbe csepegtess, és tonikként alkalmazva töröld át vele az arcod. 

Íme néhány praktikus felhasználási módja: 

Különösen érdekes az a felfedezés, hogy a teafaolaj antiszeptikus hatása gennyes és véres sebbel érintkezve fokozódik! Még a nehezen gyógyuló sebek is gyorsan behegednek, ha lemosás, ill. borogatás során érintkeznek e kivételes gyógyerejű olajjal, amely illatosítót, konzerváló anyagot nem tartalmaz!


 

  1. BABAÁPOLÁS! Fürdővízbe teáskanálnyi olívaolajhoz 1 cseppet.
Pelenkacserénél: teáskanálnyi babakrémbe 1 cseppet keverni. Tejótvarra: 2 teáskanálnyi olívaolajhoz 5 cseppet.


  2. Horzsolás, vágott seb, herpesz, ekcéma, sömör, rovarcsípés, kiütés, égésre, napégésre, a sérült felületbe bedörzsölni. Fülfájdalomnál belecseppenteni a fülbe. Kitűnően alkalmas bőrsérülés fertőtlenítésére, mivel a seb nem ég tőle; nem károsítja sem a szöveteket, sem a nyálkahártyát.

  3. Arthritis, izomfájdalom, izomláz esetén: 1 rész teafaolaj, 10 rész hidegen sajtolt növényi olaj keverékét megmelegítve masszírozza be.

  4. Torokfájás, dohányzás okozta köhögés, szájszag esetén: melegvízzel telt pohárba 5-10 csepp teafaolaj, ezzel gargalizálni.


  5. Megfázás, nátha, arcüreggyulladás, arc-szauna esetén inhaláláshoz: 2 liter forró vízbe 10 csepp teafaolaj. Becsukott szemmel inhalálni.


  6. Fogínygyulladásnál közvetlenül a fogínybe dörzsölni. Nem túl kellemes íze miatt célszerű egy pohár meleg vízben, pl. levendulaolajjal keverni, és azzal gargalizálni.

  7. Korpásodás ellen, hajápolásra, hajparaziták ellen: 5 csepp teafaolajat a samponhoz, vagy vízbe keverve, bemasszírozni a fejbőrbe, azután jól kiöblíteni.


  8. Ülőfürdőként: hólyag- és húgyúti megbetegedések, fertőzések esetén: 6 cseppet adni a fürdővízhez.


  9. Fáradt, sérült lábak frissítésére, lábszag ellen: meleg vízbe 10 csepp teafaolaj. Lábgomba kezelésére: 4 cseppet tenni egy meleg lábfürdőbe, majd bedörzsölni az érintett területet az illóolaj hordozóolajos elegyével.



  10. Fehérnemű higiéniához: a folyékony mosószerbe pár cseppet. Fürdőszobában, konyhában, penészes foltok tisztítására, általános fertőtlenítésére, felmosáshoz, 1 liter vízhez 3-5 csepp teafaolajat adni.


  11. Levegő tisztítására, rovarok távoltartására: párologtatóba, aroma-lámpába, mécses-házikóra, pár csepp, vagy 10 csepp a kempinglámpa olajához, néhány csepp levendulaolajjal keverve.


 

Alkalmazásánál a szem környékét kerülni kell.

Gyermekeknél mindig hígítva kell használni.


 

Veszélyei:

Allergiát ritkán okoz, de az előírtnál hosszabb ideig tárolt illóolaj gyakrabban kiválthatja.


 

Ellenjavallatai:

TILOS ALKALMAZNI KEMOTERÁPIA ALATT !

 

 A praktikák innen származnak: parfumland.hupont.hu/8/teafaolaj

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: pattanás praktikák teafaolaj

A bejegyzés trackback címe:

https://kozmetikusneszesszer.blog.hu/api/trackback/id/tr272796983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása